Тежка остава ситуацията в бедстващите райони в Централна Гърция. Засегнатите райони са

...
Тежка остава ситуацията в бедстващите райони в Централна Гърция. Засегнатите райони са
Коментари Харесай

В Централна Гърция е страшно

Тежка остава обстановката в бедстващите региони в Централна Гърция. Засегнатите региони са се трансформирали в обширни езера. Продължават и спасителните интервенции.

" Намираме се в мобилния действен център " Олимп ", той е на 5-6 километра от Паламас Кардица, на гигантска повърхност от към 750 000 декара. Това е огромна интервенция на пожарната в съдействие с гръцката войска, полицията, бреговата защита и стотиците доброволци, които оказват помощ в нашите интервенции, както и локалното управление, което много  ни оказва помощ през цялото време ", сподели представителят на пожарната Янис Артопиос. 

" Нашата оперативна действителност се отнася до два фронта, единият е към Кардица и доближава границата с първото село Трикала, а другият е забележителна част, което е съществено обезпокоително. Това е, защото изпитваме огромни компликации с реката  Пиниос в Лариса. Цяла нощ нашите пожарникари бяха в избавителни лодки, да вземем за пример в Янули ", добави той, представен от кореспондента на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Що се отнася до изчезналите и починалите, Артопиос  акцентира, че " публично е записано, че към момента има доста хора в селата към Кардица, от Паламас и към Трикала. Те не са изчезнали, те са заседнали, публично за изчезнали се водят  6 души. Повече от 2850 души са избавени от началото на времето и сме получили над 7800 позвънявания за произшествия. Броят на починалите сега, съгласно формалните данни, е 10 души. Ще влезем във всички къщи и ще отворим всички порти, без значение дали са били претърсени или не, даже в най-отдалечените региони ", сподели още Артопиос. 

В центъра на Лариса няма проблеми, само че по периметъра равнището на водата доближи 2-2,5 метра. Пиниос е на границата. Отклоненията се следят в завоите на реката и там има проблем, ние също следим планините в коритото на реката и непрестанно оценяваме обстановката, това е голямо поле на активност. Това е непрекъсната битка. Тесалийската низина е обширна Лагуна.

Има места, които са разполагаем, като Палама. От северната страна на града, във Влохос, проблемите по този начин и не бяха преодолени. В момента се занимаваме единствено със спасители, ще се свържем с всички и ще ги подкрепим. Нямаме запитване за интернационална помощ, имаме всички средства и авиация. Всичко, което беше разполагаем, използвахме ", заключи представителят на пожарната. 

Националният път Солун-Атина беше затворен през вчерашния ден и в двете направления поради нарасналото равнище на реката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР